Skip to Content
Deze website van Noordhoff maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies >
Akkoord   Weigeren
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je informatie over onze producten, prijzen, bezorging en meer.


 • Sets:

  Grote, Jonge en Vroege Lijsters |  5 boeken | € 22,95
  Blackbirds en Young Blackbirds |  3 titels € 16,95  
  Early Blackbirds |  3 titels € 13,50 (alleen als set verkrijgbaar)

  Los:
  Lijsters: minimaal 4 boeken - € 5,50 per stuk
  Blackbirds: minimaal 3 boeken - € 6,75 per stuk

   


 • Lijsters biedt de volgende uitvoeringen:


  Nederlandstalig

  Aanbod Vroege Lijsters Jonge Lijsters Grote Lijsters/Klassieke Lijsters
    Keuzepakket (uw eigen selectie van minimaal 4 boeken)
  Leeftijd 12-14 jaar 13-16 jaar > 16 jaar
  Schoolniveau 1-2 vmbo/havo/vwo 2-3 havo/vwo, 3-4 vmbo 4-5 havo, 4-5-6 vwo
  Leesniveau Instapniveau t/m niveau 2 Niveau 2 en 3 Niveau 2 t/m 5

  Engelstalig

  Aanbod Early Blackbirds Young Blackbirds Blackbirds/Blackbirds Classics
    Keuzepakket (uw eigen selectie van minimaal 3 boeken)
  Leeftijd 12-14 jaar 13-16 jaar > 16 jaar
  Schoolniveau 1-2 vmbo/havo/vwo 2-3-4 havo/vwo, 3-4 vmbo 4-5 havo, 4-5-6 vwo
  Leesniveau A: young reader B: young adult reader C: adult reader
 •  

  Klassieke Lijsters

  Ben je op zoek naar een Nederlands boek van voor 1880? Dan hebben we de Klassieke Lijsters voor je!
  Twee goedkope sets met beroemde titels van eeuwen terug, met een moderne lekker lezende vertaling. De boeken zijn verkrijgbaar in twee sets van vijf boeken (Klassieke Lijsters 1 en Klassieke Lijsters 2), maar zelf een keuzepakket samenstellen is ook mogelijk!

  Klassieke Lijsters Set 1

  • Warenar - P.C. Hooft
  • Karel en Elegast
  • Klucht van de koe - G.A. Bredero
  • Reinaert de Vos
  • Beatrijs

  Direct Klassieke Lijsters 1 bestellen

  Klassieke Lijsters Set 2

  • Snikken en grimlachjes - Piet Paaltjes
  • Sara Burgerhart - Betje Wolff & Aagje Deken
  • Camera Obscura- Hildebrand
  • De stille kracht - Louis Couperus
  • De kleine Johannes - Frederik van Eeden

  Direct Klassieke Lijsters 2 bestellen

   

  Blackbirds Classics

  Ben je op zoek naar een klassiek boek in het Engels? Dan zijn de Blackbirds Classics precies wat je zoekt. Klassieke Engelse literatuur, maar dan modern! De boeken zijn verkrijgbaar in een set van drie boeken, maar zelf een keuzepakket samenstellen is ook mogelijk!

  Blackbirds Classics

  • The Picture of Dorian Gray - Oscar Wilde
  • The Scarlet Letter - Nathaniel Hawthorne
  • Macbeth - William Shakespeare

  Direct Blackbirds Classics bestellen


 • Verzendkosten € 2,95
  Levertijd: 3-5 werkdagen
 •  

  Leesniveaus Vroege en Jonge Lijsters
   

  Instapniveau Beginnend lezen
  Je praat zelden over boeken. Eigenlijk houd je niet van lezen, maar goed als het dan toch moet, lees je het liefst dunne jeugdboeken. Vooral boeken met veel actie en drama, zodat het lezen lekker opschiet. De hoofdpersoon moet van jouw eigen leeftijd zijn en maakt dingen mee die jij ook mee zou kunnen maken, zoals pesten, beroemd worden of verliefd zijn.
  Niveau 1 Belevend lezen
  Je leest met niet al te veel moeite elk jaar de verplichte boeken. Populaire series spreken je aan, van belevenissen van leeftijdgenoten tot fantasieboeken. Vooral boeken met veel spanning en drama, zodat je goed met de hoofdpersoon mee kunt leven. Belangrijk is wel dat de hoofdpersoon aardig is en dat het boek niet al te verwarrend is en een goed einde heeft.
  Niveau 2 Verkennend lezen
  Je bent (redelijk) gemotiveerd om boeken voor school te lezen. Je leest om jouw eigen wereld te verkennen. Je staat open voor andere boeken dan die je gebruikelijk leest. Belangrijk is dat de hoofdpersoon iets verder in zijn leven is dan jij en dat je kunt lezen over zijn ontwikkeling.
  Niveau 3 Reflecterend, ontdekkend lezen
  Je leest graag boeken en laat je niet afschrikken door de titel, dikte en kaft van het boek. De stijl en opbouw mogen best wat uitdagend zijn. Je vindt het leuk om door de hoofdpersoon aan het denken te worden gezet. Je hebt geleerd om zelf een oordeel te vormen over het boek aan de hand van jouw leeservaring en je mening te beargumenteren.

  Leesniveaus Grote Lijsters
   

          Niveau 2          Herkennend lezen 
  Je hebt je (grootste) tegenzin om te lezen overwonnen en je leest zonder al te veel moeite elk jaar de verplichte boeken. Jeugdliteratuur spreekt je zeker nog aan, maar boeken met volwassenen in de hoofdrol vind je ook heel aanvaardbaar. Belangrijk is wel dat je je goed met de hoofdpersoon moet kunnen identificeren. En het boek moet niet al te verwarrend zijn.
  Niveau 3 Reflecterend lezen
  Je vindt lezen niet vervelend. Je interesseert je vooral voor de inhoudelijke kant van de boeken: ze moeten over psychologische of maatschappelijke onderwerpen gaan. Je ontdekt dat boeken iets vertellen over de wereld om je heen, dat ze je aan het denken zetten, je helpen om ideeën te vormen. Je vindt het ook leuk om over boeken te discussiëren.
  Niveau 4 Interpreterend lezen 
  Je leest ‘echte’ volwassen boeken en je hebt ook oog voor hoe de schrijver het verhaal vertelt. De stijl en de opbouw mogen best wat ongewoon zijn, want je wilt je wel aanpassen. Je hebt geleerd om zelf een oordeel te vormen over het boek, op grond van allerlei soorten argumenten. Bovendien ben je in staat om op eigen kracht steekhoudende dingen te zeggen over thema en motieven. Wat je nog niet zo goed kunt, is overzien welke plaats het werk inneemt in het oeuvre van een schrijver of in de literatuurgeschiedenis.
  Niveau 5 Letterkundig lezen 
  Je kunt complexe boeken lezen en verschillende betekenislagen in boeken onderscheiden. Je leest boeken niet meer alleen om de gebeurtenissen die zich erin afspelen, maar ook omdat ze bijvoorbeeld door anderen bijzonder gevonden worden. Je kunt niet alleen moderne, maar ook oudere werken lezen en je kunt ze plaatsen in de cultuurhistorische context, eventueel nadat ze zelf onderzoek hebt. 

  Bron: Lezen voor de lijst

  Leesniveaus Blackbirds
   

    Target audience Literature level Language level
  Early Blackbirds A: Young reader 1-2 a-e
  Young Blackbirds B: Young adult reader 2-4 a-e
  Blackbirds C: Adult reader 3-6 a-e

  Bron: Novellist 


 • Bij elk boek vind je controlevragen, analysevragen en verwerkingsopdrachten die aansluiten bij het leesniveau van je leerlingen en het niveau van het boek. Je kunt het docentenmateriaal bewerken en arrangeren naar eigen behoefte.

  Waar kun je het docentenmateriaal van Lijsters downloaden?

  • Werk je met Nieuw Nederlands 6e editie? Dan kun je het materiaal eenvoudig vinden bij het Docentenmateriaal van je methode. 
  • In alle andere gevallen kun je het materiaal hier downloaden.

  Let op: gebruik je geen methode van Noordhoff ? Ook dan kun je natuurlijk gebruikmaken van het gratis docentenmateriaal. Maak dan een gratis docentenaccount aan om toegang te krijgen.

  • TIP! Bestel nu een gratis proeflicentie Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw. Dan kun je het materiaal eenvoudig vinden bij het Docentenmateriaal in de proeflicentie.
 •  

  Bij elk boek vind je controlevragen, analysevragen en verwerkingsopdrachten die aansluiten bij het leesniveau van je leerlingen en het niveau van het boek. Je kunt het docentenmateriaal bewerken en arrangeren naar eigen behoefte.

  Waar kun je het docentenmateriaal van Blackbirds downloaden?

  • Werk je met Stepping Stones 6e editie? Dan kun je het materiaal eenvoudig vinden bij het Docentenmateriaal van de methode. 
  • In alle andere gevallen kun je het materiaal hier downloaden.

  Let op: gebruik je geen methode van Noordhoff ? Ook dan kun je natuurlijk gebruikmaken van het gratis docentenmateriaal. Maak dan een gratis docentenaccount aan om toegang te krijgen.

  • TIP! Bestel nu een gratis proeflicentie Stepping Stones 6e editie Tweede Fase. Dan kun je het materiaal eenvoudig vinden bij het Docentenmateriaal in de proeflicentie.


Mis je een vraag?

Neem dan contact op met onze klantenservice via (088) 522 6888.
Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 uur.